FIRST LEGO League Junior: Discovery Edition

Всяка година FIRST LEGO League Junior: Discovery Edition за най-малките представя ново и вълнуващо предизвикателство. Отбори от 2 до 4 деца работят заедно, за да намерят решение на проблем. Отборите проектират нов модел, като ползват LEGO DUPLO и LEGO Discovery Set. Докато децата работят и откриват неща, те записват идеите си в книжката за инженерство. Децата ще представят тяхната книжка, тяхната LEGO конструкция и пътят си до завършване на предизвикателството стъпка по стъпка.

РАЗУЧИ  ПИТАЙ  ОТКРИЙ

Какво е FLL Junior: Discovery Edition?

Изданието FLL Junior: Discovery Edition за най-малките е въведение в света на STE(A)M. Деца от четири до шест годишна възраст участват в това учебно пътешествие; те проучват и мислят в реални условия. Тази програма поставя като предизвикателство един реален световен проблем, който децата ще разучават и ще достигнат до иновативни и оригинални идеи. Предизвикателството всяка година се базира на LEGO структура, направена от деца, и на техните изследвания. С помощта на своите треньори, те се подготвят да представят и споделят своята работа.

Как да участваш? 

Събери отбор от две до четири деца на възраст между четири и шест години. Всеки отбор се нуждае от треньор. Всеки може да е треньор, ако е навършил 18 години. Един треньор трябва да има добро настроение, креативност и малко време. Предишен опит не е необходим. 

Какво ще използваш?

Ще ти трябва модел BOOMTOWN BUILT Discovery и постелка, шест тухлички (един от основните инструменти на LEGO Education), LEGO DUPLO и книжка BOOMTOWN BUILT Инженерство за пълно откривателско и образователно пътешествие.

Какво ще ти помогне ? 

LEGO Education STEAM PARK ще бъде полезен, тъй като засилва креативността на децата. Има много възможности за изграждане на много различни версии на игра и за обогатяване на оригиналните модели за строеж.

Защо да участваш ?

Участието в изданието FLL Junior: Discovery Edition ти дава възможност да работиш с оригинален материал за учене и открития. Работете заедно, научете се да бъдете отбор и да вземате решения по важни въпроси, които засягат всички. Имаш възможност да добиеш опит в изучаване и изследване на въпроси от света, който ни заобикаля.

FLL Junior: Discovery Edition предстои в България през 2021г.